Stolt sponsor av Petter Stokkeland

Petter Stokkeland

 

Vi i Øst er en stolt sponsor av Petter Stokkeland, Petter er talent innen skisporten og har mange meritter bak seg allerde.

Navn: Petter Stokkeland

Klubb: Tistedalen FL

Født: 14.07.99

Fra: Halden

Skole: NTG Lillehammer

Idrett: Langrenn

Mål for fremtiden: Kjempe om internasjonale titler

Favoritt økt: intervall i Bøklevene

Største meritt: 1. Plass Jr NM Gåsbu

Andre meritter: 17 KM gull, Birkebeinerrennet på 2.42 og 1. Plass Birkebeinertrippelen 2016-2017

 

 «stolt samarbeidspartner med Øst AS«

Gå gjerne inn på Halden Arbeiderblad og les mer om Petter der:

https://www.ha-halden.no/petter-stokkeland

Sesongoppdatering 2018

 

Sesongevaluering og litt om planene fremover

Hei, jeg vil takke for støtten sesongen 17-18.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sesongen 17-18 har vært en sesong med litt stang ut, det har vært tøft å konkurrere sammen med de som er ett år eldre. Jeg hadde håpet på flere norgescup poeng enn det har blitt. Sesongen startet bedre enn jeg har gjort på flere år, derfor hadde jeg god tro på at det kom til å bli en sesong opp fra i fjor. Dessverre klarte jeg ikke heve nivået et hakk opp inn mot Norgescup-helgene. Sesongen 17-18 har jeg testet ut å trene mer hardt og mindre mengde, jeg har i etterkant av sesongen lært at det kanskje ikke er det som er mest optimalt for meg. Kombinasjonen med mer trøkk på skolebenken gjorde det også lettere å kombinere mer hardt og mindre mengde. Dette er erfaringer jeg tar med meg inn i mot en ny sesong og siste år som junior.

Jeg er nå ferdig med 3 år på NTG, det har vært 3 veldig lærerike år som jeg kommer til å se tilbake på med glede. Bildet ovenfor er tatt fra samlingen i Ramsau, og kommer til å være en av mange samlinger jeg kommer til å huske godt!

Veien videre blir å fortsette å bo på Lillehammer og satse 100%. Jeg skal studere pedagogikk på høyskolen på Lillehammer, dette er ett lett studie som mange andre som satser idrett velger å studere. Jeg har mulighet til å kunne fortsette å trene med NTG.

 

Sesongen 18-19

Sesongen 18-19 har jeg startet på. Jeg valgte å stå over russetiden, for å kunne konsentrere meg fullt om eksamen og trening. Denne sesongen kommer jeg til å trene rundt 800+ timer. Dette er mye trening som gjør at jeg forhåpentligvis skal kunne være med å kjempe om en plass til Jr-VM i Lahti. Distansen jeg først og fremst har sett for meg er 30km fellesstart klassisk. Der kan jeg forhåpentligvis få brukt litt av erfaringen fra langløpene jeg har gått.

Torsby uke 25

Denne uken har jeg vært i Torsby, her har jeg gjennomført en laktatprofil-test og fått gått på ski med snø under beina. Jeg fikk gjennomført en bra laktat-test som viste god fremgang fra i fjor. Samtidig fikk jeg gått på ski og fått testet ut arbeidsoppgaver jeg har jobbet med på rulleski. Det ble trent 4 timer om dagen, og mest rolig trening. Planene videre i sommer er å trene godt og holde meg skade og sykdomsfri. Jeg skal gå blinkfestivalen første helgen i august, der håper jeg på å hevde meg i toppen.

Takk for støtten!

Hilsen Petter Stokkeland

 

Sesongoppdatering 2017

 

Hei! Nå er det like før sesongen starter for fullt, derfor tenkte jeg å fortelle litt om hvordan treningen har gått siden skolestart. Jeg har denne sesongen hatt mer fokus på kapasitet. Tester viser bra med fremgang så jeg gleder meg til sesongen starter. I september måtte jeg ta det litt med ro etter at det ble litt i overkant mye trening. Da var det å komme på plussiden igjen. Etter det har treningen gått knirkefritt.

I år fikk vi snø på Nordseter i slutten av oktober. Derfor har det blitt en del skiturer siden det. Bildet under er tatt ved soloppgangen med trikkeskinner og blå ekstra føre. Blir ikke bedre!

 

Ramsau 

I midten av oktober dro 3. Klasse langrenn til Ramsau. Her bodde vi på et hotell som heter Ramsauer Alm.  Vi bodde på cirka 1200 moh. Her trente vi 2 økter om dagen. Første økt var en økt på ski. Her gikk vi på en bred som heter Ramsau am Dachstein. Her trente vi på cirka 2600 moh. 2.økt besto av en økt ved hotellet, da enten løping eller rulleski.  

 

 

Bilder fra breen. Vi hadde flaks med været alle dagene.

 

Nå befinner jeg meg på samling på Pellestova høyfjellshotell. Her trenes det bra inn mot sesongstart. Første skirenn er gått på Gålå til for to helger siden. Lørdag var det sprint klassisk og søndag 10km klassisk. Jeg kom rett fra samling og tok det først og fremst som god trening mot det som skal skje senere. Det ble en litt tung dag på lørdag, også fikk jeg til et bra løp på søndag. Det ble til slutt en 11. Plass i et sterkt felt, jeg tar med meg gode svar videre inn i sesongen.

Tusen takk for at dere støtter meg.

Med vennlig hilsen

Petter Stokkeland