Avsluttning Petter Stokkeland

Hei, da er skisesongen i gang, og denne gangen blir det uten meg. Jeg har besluttet å trappe ned skisatsingen, og vil rette en spesiell takk til dere som har vært med og støttet meg. Dere har vært til stor hjelp, og bidratt til at jeg har kunne satse 100% som skiløper. Det har vært et vemodig, men ganske enkelt valg. Gjennom sesongen i fjor merket jeg at det til tider var vanskelig å kombinere 100% skole og langrennsatsing. Jeg tar en mastergrad i datateknologi ved NTNU, og derfor har jeg lyst til å prioritere skole først, men jeg kommer til å fortsette og trene, og har lyst til å stille opp i noen skirenn. Det kommer nok ikke til å bli så mye Norgescup, men jeg har planer om å stille opp iblant annet Birkebeinerrennet. Jeg har lært utrolig mye som skiløper, og veldig stolt over det jeg har fått til. Tusen takk igjen for at dere har vært med på laget!

Sesongen 2022 ble en fin sesong, nesten ikke preget av Coronavirus. Det ble en hektisk
eksamensperiode, men jeg sier meg fornøyd med resultatene både i og utenfor skiløypa.

I forrige oppdatering var neste hovedmål Norgescup på Vind. Dette var et av skirennene jeg hadde pekt meg ut før sesongen. Kroppen kjentes veldig sprek på trening dagene før og jeg gledet meg til å komme i gang. Første distanse var 15km klassisk, dette er en fin distanse for meg. Jeg åpnet hardt og lå an til rundt topp 30, men dessverre fikk jeg det for tøft på siste runden og tapte til de rundt meg og kom i mål til 45. plass. Drøye 2min bak 1. plass var er godt renn, men jeg skulle gjerne disponert litt annerledes i etterkant. Distansen etterpå var en fellesstart på 22,5km, her hadde jeg dessverre en tung dag, og klarte ikke å henge med gruppa jeg hadde sett for meg før rennet. I tillegg til å disse to distanserennene ville jeg også sjekke hvordan jeg ligger an i sprint. Her går man en prolog hvor de 30 raskeste går videre til heat.
Dette har ikke vært en distanse som jeg nedprioritert til fordel for distanse, her var jeg i
underkant av 7 sekunder fra å gå videre. Dette tar jeg med meg som et godt resultat til neste norgescuphelg.

Et par dager etter Norgescup på Vind testet jeg positivt for Corona, mest sannsynlig ble jeg
smittet på en av renndagene på Vind. Dette var et tidspunkt hvor det var en stund til neste
norgescuphelg på Steinskjær, og jeg så positivt på å komme tilbake til Steinskjær. Jeg var så heldig at Trondheim kommune kunne tilby koronahotell til studenter og fikk plass på Scandic Lerkendal, her lå jeg med feber i 5 dager før jeg slapp ut. Ikke så rart, men kroppen var tydelig preget etter viruset. Heldigvis etter noen rolige dager kom jeg meg i gang med litt lett trening, og kroppen begynte omsider å respondere på trening igjen. Etter å ha kommet i gang med hardøkter bestemte jeg meg for å stille i Bymarka rundt som arrangeres i regi av NTNUI et skirenn på 45km rundt bymarka i Trondheim. Dette skirennet ble en veldig fin hardøkt med tanke på Birkebeinerrennet som jeg har som et av høydepunktene denne sesongen. Her tok jeg med meg en fin 5.plass etter å ha måtte slippe teten med 15km igjen.

Helgen etter gikk jeg Hafjell Skimarathon, dette ble sesongens første stakerenn, et knalltøft skirenn i et tøft startfelt med noen av landets beste langløpere. Her ble det en fin 11. plass, og nok en godt økt med tanke på Birken.
Helgen før Steinskjær gikk jeg Arne Rustadstuens Minneløp på Lillehammer dette er et
tradisjonsrikt renn som jeg også har gått tidligere, i tøffe løyper på Lillehammer fikk jeg en
godt hardøkt og en fin 3.plass før helgen etter.

Jeg vil avslutte med å takke for et veldig fint samarbeid, og masse lykke til videre! Vi ses
plutselig.